donderdag 20 februari 2014

Huishoudbeurs en ontregeld treinverkeer....


Daar stonden we gisteren dan...opgeslokt in een massa (voornamelijk) vrouwen die allemaal tegelijk om 11 uur naar binnen wilden bij de Huishoudbeurs. Maar na de kaartjescontrole en de garderobes waaierde de bende zich uit en werd het ietsje rustiger. Eerst maar eens een kopje koffie drinken bij La Place. Dat deed een mens goed! Daarna zijn we eerst de foodhal ingegaan. En jemig de pemig, wat hebben we veel geproefd! Nieuwsoortige chipjes, kaas in alle smaakjes, tonijnsalades, japanse sliertjespannekoek, chinese bami-smurrie (gekocht), wraps (gekocht), toastjes met heksenkaas (mijn favoriet, dus gekocht!), worst, pittige augurkjes, snoepjes, brood, bitterballen, stukjes frikandel....noem maar op! We hadden altijd wel onze monden vol. Knaag, knaag. 
We hadden zelfs zo veel gegeten dat we niet eens geluncht hebben. 
Daarna hebben we systematisch de rest van de Huishoudbeurs uitgekamd. Inmiddels was het gigadruk geworden. Niet veel nieuws gezien eigenlijk. Gelopen, gelopen, gelopen. Er was ook niet echt plek om even te gaan zitten. Alles vol! Daar krijg je dorst van. En ik had niks bij me. Op zoek naar een flesje water dan maar. Aj, 3 euro! Pffff. Voortaan maar een leeg flesje meenemen en daar vullen! 
In een apart gedeelte waar alkohol werd geschonken is één van de meiden van Lenie op de foto geweest met die Rick uit GSTS. Moest ze wel eerst een fles van het een of ander goedje voor kopen, maar ok. Ik heb daar mijn eerste minishotje ' Boswandeling'  gedronken. IIEEWWW. Dat proefde naar zo'n raketijsje, mierzoet, maar dan met alkohol erin. Jakkes. Je moet er van houden, denk ik....maar niks voor mij.
Bovenstaande groepsfoto hebben we ook nog even laten maken. Altijd leuk! Vanaf een uur of vijf werd het minder druk en kon je eigenlijk overal normaal bij. Nog twee kettingen gekocht. :-) 
Inmiddels hadden we afgesleten pootjes...Moe! We liepen naar het station waar we nog een kopje koffie hebben gedronken. Eigenlijk zouden we nog even wat gaan eten ergens, maar dat station heeft nou niet echt een restaurantje. Het plan was om dat dan maar in Den Haag te gaan doen. We hadden een groepsvervoerticket waarbij we alleen in de daluren mochten rijden, dus na 18.30. Toen wisten we nog niet wat een chaos het zou gaan worden! Staan we daar met WEER een massa beursgangers te wachten, werd er omgeroepen dat er geen treinen zouden rijden richting Leiden en Den Haag vanwege spoedreparaties aan het spoor. De eerstvolgende trein zou niet verder gaan dan tot Hoofddorp. Daar hebben we ons in gepropt om in Schiphol uit te stappen. Wie weet konden we vandaaruit via Utrecht/Gouda terug naar Zoetermeer. Tja, en toen? Op Schiphol eten en het risico lopen dat we misschien later helemaal niet meer weg konden komen? Vanaf Utrecht reed er inmiddels ook niks richting Den Haag. Aj, toch maar kijken hoe we verder moesten. We konden een trein pakken naar Rotterdam. Weer ietsje dichterbij ons doel... Ons ook daar met werkelijk de grootste moeite ingepropt. Bleken we in het portaaltje in de 1e klasse gepropt te staan. Er werd geroepen dat we ook plaats konden nemen in de coupé! De chaos was toch al kompleet op dat punt! We kluwden de coupé in en hadden zowaar allemaal (op Marissa na) een zitplaats. Zij is maar op haar moeders schoot gekropen. Zo, dat zat lekker, zeg! Een zee van ruimte! En weg zoefde de trein! Ik had niet eens in de gaten dat ik in de Fyra zat tot mijn oren begonnen te ploppen, zo snel ging ie! :-) Gaaf!! Zo is je groepsticket van 9 euro wel heeeel rendabel! ;-) We zagen zo Zoetermeer liggen toen we voorbij zoefden. Maar ja, daar gingen we niet heen. Binnen een poep en een scheet waren we in Rotterdam. Stonden we daar weer. Wat nu? Daar weer een sporadische trein gepakt richting Laan van NOI. Daar weer de randstadrail gepakt naar Zoetermeer. Afscheid genomen van Lenie en haar dochters. Ze bleven in de RR zitten om naar huis te gaan. Wij konden nog niet naar huis want Hennies auto stond nog op Zoetermeer Oost. Hoe komen we daar nu weer? André, man van Marjan stond al met z'n auto klaar op Centrum West om ons naar Oost te brengen. Auto opgehaald, patatje gegeten bij de Mac en naar huis.....He, he! Wat een wereldreis was dat! :-) Gaan we een keer met de trein......Fijn, Pro Rail!! Maar goed, ondanks dat hebben we een hele gezellige dag gehad met elkaar. En dat is toch ook wat waard!

Geen opmerkingen: